A képen látható hús mennyiség 1 étkezésre és kb 3 hamburgerre való adag. A friss vagy a kiolvasztott csirkemellet fűszerezd meg. Én a Metroban vásárolható előre összeállított fűszer-keverékeket szoktam használni például a Provence fűszer-keveréket. + só és bors érzésre, ezekkel érdemes finoman bánni, mivel utólag is adható hozzá, de elvenni már nem lehet.

Süsd meg a húst. Én kevéske sima vagy olíva olajon, de néha teavajon szoktam megsütni. Mondjuk a teavajból sok kell. Figyelj arra, hogy amikor felraktad, akkor mindkét oldalát nagy lángon süsd át fehérre. Ha ez meg van, akkor önts mellé kb 1-1,5dl vizet majd rá teheted kis lángra. Tégy rá fedőt és főzd puhára a húst, kb 15 percet süsd, de figyelj arra, ha már elfőtt a víz, akkor már valószínűleg kész és nehogy leégjen.

Ha kész a hús, akkor kezdjük el a hamburger zsemle elkészítését. (Én a Lidl-ben vásárolható zsemlét szoktam használni, de bármi más megfelelő.)

Egy serpenyőbe teavajat rakok és amikor már folyékony állapotba került, akkor ráhelyezem a zsemléket és megpirítom vajon.

Most már csak a hamburger összeállítása van hátra. Szabadon szerkeszthető, hogy milyen zöldséggel, mártással és sajttal töltjük meg.

Nincs hozzászólás. Légy te az első!
Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.