Házi hamburger gyorsan

Házi hamburger gyorsan

Recept hozzávalók

6 szelet
Csirkemell filé
3 db
Hamburger zsemle

Házi hamburger gyorsan recept elkészítése

 1. A képen látható hús mennyiség 1 étkezésre és kb 3 hamburgerre való adag. A friss vagy a kiolvasztott csirkemellet fűszerezd meg. Én a Metroban vásárolható előre összeállított fűszer-keverékeket szoktam használni például a Provence fűszer-keveréket. + só és bors érzésre, ezekkel érdemes finoman bánni, mivel utólag is adható hozzá, de elvenni már nem lehet.
 2. Süsd meg a húst. Én kevéske sima vagy olíva olajon, de néha teavajon szoktam megsütni. Mondjuk a teavajból sok kell. Figyelj arra, hogy amikor felraktad, akkor mindkét oldalát nagy lángon süsd át fehérre. Ha ez meg van, akkor önts mellé kb 1-1,5dl vizet majd rá teheted kis lángra. Tégy rá fedőt és főzd puhára a húst, kb 15 percet süsd, de figyelj arra, ha már elfőtt a víz, akkor már valószínűleg kész és nehogy leégjen.
 3. Ha kész a hús, akkor kezdjük el a hamburger zsemle elkészítését. (Én a Lidl-ben vásárolható zsemlét szoktam használni, de bármi más megfelelő.)
 4. Egy serpenyőbe teavajat rakok és amikor már folyékony állapotba került, akkor ráhelyezem a zsemléket és megpirítom vajon.
 5. Most már csak a hamburger összeállítása van hátra. Szabadon szerkeszthető, hogy milyen zöldséggel, mártással és sajttal töltjük meg.

 • Custom Full
 • Custom Full
 • Custom Full
 • Custom Full
 • Custom Full
 • 5/5
1 ratingX
Very bad! Bad Hmmm Oke Good!
0% 0% 0% 0% 100%

Összes / új vélemény írása »

Előkészületi idő
10 perc
Elkészítési idő
25 perc
Nehézségi szint
Könnyű
Személyek száma
1 fő
Recept típus
Főétel

Feltöltve

Nincs hozzászólás. Légy te az első!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.