Krumplis pogácsa, ahogy Dédimamám csinálta

Krumplis pogácsa, ahogy Dédimamám csinálta

Recept hozzávalók

5 db
Burgonya
1 evőkanál
_Só
1 csipet
Köménymag
1 evőkanál
Tejföl
1 evőkanál
Margarin
100 g
Finomliszt
2/7 dl
Napraforgó olaj

Krumplis pogácsa, ahogy Dédimamám csinálta recept elkészítése

  1. Ezt a receptet még dédnagymamámtól örököltem, rendkívül egyszerű, mégis nagy sikert arat a családban. Megmaradt tört krumliból is csinálhatjuk akár, hogyha az ebéd után nem tudunk mit kezdeni a meghagyott körettel. Krumlit főzünk addig, amíg a krumpli egy késsel könnyen vágható nem lesz. Ekkor leöntjük róla a vizet, majd tejföllel, sóval és margarinnal tört krumplit készítünk. Ehhez egy kellően masszív villával, vagy más konyhai eszközzel összetörjük a krumlit és beleforgatjuk a vajat és a tejfölt. Ha kihűlt fokozatosan annyi lisztet szórunk rá addig, amíg jól gyúrható tésztát nem kapunk.
  2. Ekkor aztán kinyújtjuk és pogácsa formákat szaggatunk belőle. A tetejét beirdaljuk.
  3. Forró olajban kisütjük és melegen, hidegen egyaránt fogyaszthatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • 0/5
0 ratingsX
Very bad! Bad Hmmm Oke Good!
0% 0% 0% 0% 0%

Összes / új vélemény írása »

Előkészületi idő
20 perc
Elkészítési idő
40 perc
Nehézségi szint
Közepes
Személyek száma
3 fő
Recept típus
Előétel

Feltöltve

Nincs hozzászólás. Légy te az első!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.