Marhagulyás csipetkével

Marhagulyás csipetkével

Recept hozzávalók

50 dkg
Marhacomb
5 db
Burgonya
4 db
Sárgarépa
1 dl
Napraforgó olaj
1 fej
Vöröshagyma
2 db
Fokhagyma
1 kávéskanál
_Só
2 csipet
Feketekömény
1 evőkanál
Pirospaprika
2 liter
Víz
20 dkg
Finomliszt
1 db
Tojás
1 kávéskanál
_Só

Marhagulyás csipetkével recept elkészítése

  1. Kockázzuk fel a marhahúst, ezután tegyük bele hideg vízbe és mossuk át jól. Szűrőbe csepegtessük le és hagyjuk úgy párpercig. Megpucolunk egy közepes fej vöröshagymát és kettő gerezd fokhagymát majd apróra vágjuk
  2. Egy lábosba kb. 1 dl olajban megpirítjuk a hagymákat. Amikor elkezd üvegesedni belehelyezzük a marhahúst. Megpirítjuk kicsit a húst, ezután kb 0,5 liter vizet öntünk rá (hogy hamarabb megpuhuljon ásványvízzel vagy szódavízzel is lehet) hagyjuk közepes lángon kb 1,5 órát főni.
  3. Amikor elkezd a hús puhulni, akkor hozzá tesszük a négy szál, karikára vágott sárgarépát majd a 60 dkg megpucolt és kockára vágott krumplit. 1 csapott kávéskanálnyi só, 1 evőkanál pirospaprikát tegyünk rá (ízlés szerint egy kis chilli is mehet bele) és 2 csipet köményt. Ezután tegyünk bele még kb 1-1,5 liter vizet.
  4. Csipetke: 1 tálba 20 dkg lisztet beleszórunk, rakjunk bele 1 db tojást, 1 csipet sót és kb. 1dl vízt és ezt kemény tésztává gyúrjuk. Amikor a tészta összeállt, akkor félcentis kis karikára tépkedjük szét kézzel.
  5. Mielőtt elkészül az étel rakjuk bele a csipetkét és kb. 5 perc forrás után elkészült az étel.

  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • 0/5
0 ratingsX
Very bad! Bad Hmmm Oke Good!
0% 0% 0% 0% 0%

Összes / új vélemény írása »

Előkészületi idő
20 perc
Elkészítési idő
170 perc
Nehézségi szint
Közepes
Személyek száma
4 fő
Recept típus
Főétel

Feltöltve

Nincs hozzászólás. Légy te az első!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.