Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

Recept hozzávalók

2 csokor
Medvehagyma
2 csapott evőkanál
Olívaolaj
1 db
Burgonya
1 fej
Vöröshagyma
2 kis gerezd
Fokhagyma
1 db
Leveskocka
200 ml
Főzőtejszín
1 liter
Víz
1 csipet
_Só
1 csipet
Bors
20 dkg
Trappista sajt

Medvehagyma krémleves recept elkészítése

  1. A medvehagymát megmossuk. Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, és felengedjük kb. egy liter meleg vízzel. Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobjuk a medvehagymát és a fokhagymát, majd forrástól számítva kb. 5-8 percig főzzük.
  2. Beleöntjük a főzőtejszínt és folytonos keverés mellett forrásig főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Turmixgépbe öntjük, leturmixoljuk.
  3. Pirított kenyérkockával és/ vagy reszelt sajttal tálaljuk. A kenyérkockát a sütőben, sütőpapíron készítem :)

  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • 0/5
0 ratingsX
Very bad! Bad Hmmm Oke Good!
0% 0% 0% 0% 0%

Összes / új vélemény írása »

Előkészületi idő
5 perc
Elkészítési idő
15 perc
Nehézségi szint
Könnyű
Személyek száma
4 fő
Recept típus
Előétel

Feltöltve

Nincs hozzászólás. Légy te az első!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.