Előkészülete: meghámozunk 1 kg krumplit, kockázzuk össze majd rendesen mossuk meg. Megmosás után 2-3 darab fürtös paradicsomot meghámozunk és összekockázunk majd 3 db paprikát is összekockázunk. Pucoljunk meg 2 db vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát apró kockára szeleteljük fel.
10-15 dkg apró kockára vágott bármilyen szalonnát tegyünk lábosba és olvasszuk meg zsírjába (nem szoktam olajat tenni alá, mert ha csak önmagában a szalonnát és a hagymákat pirítom, akkor a végeredményben sokkal finomabb, füstösebb lesz az étel íze) és abba helyezzük bele a hagymákat és pirítsuk meg. Amikor a hagyma elkezdett megpirulni beledobjuk a paprikát és a paradicsomot. Majd elkezdjük a keletkezett keveréket pirítani. Rakjunk bele 2 kávéskanál pirospaprikát és 1 kiscsapott kávéskanálnyi sót teszek bele majd megkeverjük és közepes lángon elkezdjük főzni.
Ízlés szerint tegyünk az alapléhez hozzá: 10-15 dkg felkarikázott füstölt kolbászt vagy lecsókolbászt. Ezután tegyük rá a krumplit és kb. 6 dl vízzel öntsük fel, hogy majdnem ellepje az ételt, közben keverjük meg. Ha elforr a víz, akkor azt pótoljuk.
Amikor a krumpli már majdnem puhára főtt, akkor tegyük bele 2 pár kis karikára vágva a virslit majd keverjük össze, majd főzzük kb 3-5 percig. Az étel elkészülte után jó étvágyat hozzá.
Nincs hozzászólás. Légy te az első!
Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.