Rántott gríz

Rántott gríz

Recept hozzávalók

1/2 liter
Tej
15 dkg
Búzadara
3 evőkanál
Cukor
4 evőkanál
Finomliszt
1 db
Tojás
2 1/2 dl
Napraforgó olaj

Rántott gríz recept elkészítése

  1. Tejet forralunk egy lábasban ( kb. 22 cm átmérőjű), majd folyamatos keverés mellett annyi grízt (búzadarát) rakunk bele, hogy sűrű tejbegrízt kapjunk. Ízlés szerint mehet bele mazsola és a vanília aroma. Majd lassú tűzön keverjük, ímíg jól besűrűsödik. (Ezután ne keverjük!)
  2. Egy nyújtódeszkára lisztet szórunk és kisimítjuk a langyosra hűlt keveréket. Vízes késsel formára szaggatjuk és óvatosan tojásba forgatjuk a darabokat (vagy akár bepanírozzuk, mint a rántott húst).
  3. Forró olajban aranysárgára kisütjük. Porcukorral meghintve, esetleg vanília pudinggal tálajuk. Jó étvágyat hozzá!

  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • 0/5
0 ratingsX
Very bad! Bad Hmmm Oke Good!
0% 0% 0% 0% 0%

Összes / új vélemény írása »

Előkészületi idő
5 perc
Elkészítési idő
30 perc
Nehézségi szint
Könnyű
Személyek száma
4 fő
Recept típus
Desszert

Feltöltve

Nincs hozzászólás. Légy te az első!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.