Rizsfelfújt

Rizsfelfújt

Recept hozzávalók

1 liter
Tej
20 dkg
Rizs
6 evőkanál
Cukor
4 db
Tojás
1 db
Citromhéj
1 csomag
Vaníliás cukor
1 ízlés szerint
_Só

Rizsfelfújt recept elkészítése

  1. Tejből és rizsből 4 evőkanál cukorral tejberizst főzünk, majd langyosra hűtjük. Reszelünk bele citromhéjat. A tejberizs elkészítése: A rizst egy lábosba öntjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha a víz elfő, fokozatosan tejet öntünk bele, és cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. A tejet addig adjuk fokozatosan a rizshez, amíg az meg nem puhul.
  2. A tojás sárgákat 2 ek cukorral elkeverjük és a rizshez adjuk.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük és úgy szint a rizshez adjuk. Ezt óvatos mozdulatokkal tegyük.
  4. Egy jénai tálat kivajazunk és grízzel megszórjuk, majd beleöntjük a keveréket és 30 percig sütjük 180°C fokon.
  5. Ha megsült kockákra vágjuk és nyakon öntjük szörppel vagy vaníliasodóval.

  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • 0/5
0 ratingsX
Very bad! Bad Hmmm Oke Good!
0% 0% 0% 0% 0%

Összes / új vélemény írása »

Előkészületi idő
10 perc
Elkészítési idő
40 perc
Nehézségi szint
Közepes
Személyek száma
5 fő
Recept típus
Desszert

Feltöltve

Nincs hozzászólás. Légy te az első!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.