Tejből és rizsből 4 evőkanál cukorral tejberizst főzünk, majd langyosra hűtjük. Reszelünk bele citromhéjat. A tejberizs elkészítése: A rizst egy lábosba öntjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha a víz elfő, fokozatosan tejet öntünk bele, és cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. A tejet addig adjuk fokozatosan a rizshez, amíg az meg nem puhul.

A tojás sárgákat 2 ek cukorral elkeverjük és a rizshez adjuk.

A tojásfehérjét habbá verjük és úgy szint a rizshez adjuk. Ezt óvatos mozdulatokkal tegyük.

Egy jénai tálat kivajazunk és grízzel megszórjuk, majd beleöntjük a keveréket és 30 percig sütjük 180°C fokon.

Ha megsült kockákra vágjuk és nyakon öntjük szörppel vagy vaníliasodóval.
Nincs hozzászólás. Légy te az első!
Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.