Mossuk meg jól a húsos csontot (ez lehet csirke, sertés vagy marha). Helyezzük bele egy nagyobb fazékba és annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje.
A víz felforralása után én nem szoktam lefölözni (a hús habját leszedni egy kis szűrővel), hanem kiöntöm a vizet és friss vizet öntök a helyére.
Amikor felforrt leszedem az összes habot a vízfelszínéről. Leveszem a legkisebb lángra a gázt.
A zöldségek megmosása és megpucolása. Sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé és zeller (egy tipp zellerlevéle azaz a szárát egy madzaggal, ha a lábos füléhez odaközöz és bele rakod a levesbe, hogy a legvégén a szűréskor könnyen ki tudjam venni). Majd feldarabolom őket kétszer félbe (azaz negyedelem).
A lehabozás után, amikor kis lángon van a hús, akkor a zöldségeket és a fűszereket belehelyezem a lábosba: 1 kávéskanálnyi só, 1,5 csapott kanálnyi vegeta (fűszerkeverék), 1 csipet curry (opcionális és ízlés szerint). Ritkán, opcionálisan néha szoktam bele tenni vagy 2 zöldség vagy 2 húsleveskockát.
Míg fő lassú tűzön a leves, addig elkészítek cérnametéltből tésztát hozzá: fél liter vagy liter vizet felteszek forralni, majd amikor amiikor forr bele teszem a 20-25 dkg cérnametélt tésztát, melyet az újra forrástól számítva sűrű kevergetéssel együtt 3-4 percig főzöm. (Akkor jó a tészta, amikor megkostolás után finom puhává változott). Maj leszűröm egy kis lyukú szűrővel, majd engedek rá hideg vizet, hogy ne tapadjon össze.
Állatába 3-4 óra alatt készre fő minden (akkor kész, amikor villával megböködve puha a hús és a zöldség).
Nincs hozzászólás. Légy te az első!
Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.