A csirkét mossuk meg. A vöröshagymát vágjuk finomra és forró olajon először nagy lángon, majd amikor kezd színesedni, takaréklángon, kevergetve pirítsuk, pároljuk 4-5 percig. Nagy lángon süssük kicsit körbe, 1-2 perc alatt, állandóan kevergetve. Szórjuk meg a fűszerpaprikával, öntsük fel kb 4 dl hideg vízzel, adjuk hozzá az a paradicsomot és a zöldpaprikát, babérlevelet, majd alacsony lángon, félig lefedve főzzük 40 percig.
A húsdarabokat vegyük ki. A szaftot sűrítsük tejfölös habarással. A lisztet keverjük simára 4-5 evőkanál vízzel, adjuk hozzá a tejfölt, ezzel is keverjük simára, majd keverjünk hozzá egy-két kanálnyit a forró szaftból.
Folytonos kevergetés mellett öntsük vissza a léhez. Forraljuk jól ki, kb. 3-4 percig, majd ha szükséges szűrjük át egy finom szitán. Tegyük vissza a húsokat és melegítsük össze. Kóstolás után, szükség szerint, utóízesítsünk kevés sóval.
A nokedlihez a lisztet , tojást, sót, vizet összekeverjük és nokedli szaggatóval kiszaggatjuk :) és már tálalhatjuk is. Aki szereti még rakhat rá tejfölt!
Nincs hozzászólás. Légy te az első!
Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.