Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel

Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel

Recept hozzávalók

2 fej
Vöröshagyma
2 csapott evőkanál
Pirospaprika
3 csapott evőkanál
Napraforgó olaj
1 csipet
Bors
1 csapott kávéskanál
_Só
1 db
Zöldpaprika
1 db
Paradicsom
1 db
Babérlevél
3 dl
Tejföl
500 g
Finomliszt
3 db
Tojás
1 1/2 kg
egész csirkecomb

Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel recept elkészítése

  1. A csirkét mossuk meg. A vöröshagymát vágjuk finomra és forró olajon először nagy lángon, majd amikor kezd színesedni, takaréklángon, kevergetve pirítsuk, pároljuk 4-5 percig. Nagy lángon süssük kicsit körbe, 1-2 perc alatt, állandóan kevergetve. Szórjuk meg a fűszerpaprikával, öntsük fel kb 4 dl hideg vízzel, adjuk hozzá az a paradicsomot és a zöldpaprikát, babérlevelet, majd alacsony lángon, félig lefedve főzzük 40 percig.
  2. A húsdarabokat vegyük ki. A szaftot sűrítsük tejfölös habarással. A lisztet keverjük simára 4-5 evőkanál vízzel, adjuk hozzá a tejfölt, ezzel is keverjük simára, majd keverjünk hozzá egy-két kanálnyit a forró szaftból.
  3. Folytonos kevergetés mellett öntsük vissza a léhez. Forraljuk jól ki, kb. 3-4 percig, majd ha szükséges szűrjük át egy finom szitán. Tegyük vissza a húsokat és melegítsük össze. Kóstolás után, szükség szerint, utóízesítsünk kevés sóval.
  4. A nokedlihez a lisztet , tojást, sót, vizet összekeverjük és nokedli szaggatóval kiszaggatjuk :) és már tálalhatjuk is. Aki szereti még rakhat rá tejfölt!

  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • 0/5
0 ratingsX
Very bad! Bad Hmmm Oke Good!
0% 0% 0% 0% 0%

Összes / új vélemény írása »

Előkészületi idő
5 perc
Elkészítési idő
60 perc
Nehézségi szint
Könnyű
Személyek száma
4 fő
Recept típus
Főétel

Feltöltve

Nincs hozzászólás. Légy te az első!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.