Töltött káposzta Édes káposztából

Töltött káposzta Édes káposztából

Recept hozzávalók

2 fej
Káposzta
1 kg
Marhahús

Töltött káposzta Édes káposztából recept elkészítése

  1. A torzsánál négyzet alakú metszést ejtünk, hogy e levelek lejöjjenek.
  2. Forró, lobogó vízben forgatjuk a káposztát a villával fogjuk. Egy kanállal szedjük le a leveleket amik leesnek.
  3. Amikor már puha a káposzta a torzsánál kicsit levevágjuk. Tudjuk hajtani a tölteléket.
  4. A töltelék: kell darált hús, főtlen rizs. Én az Uncle Beans rizst szeretem. Nekem kis tasakos volt. Beletettem egy kicsi tasakot és másik felét kézzel dolgozzuk. Jól gyúrni kell, attól lesz finomabb. Ízesítem : só, bors, pirospaprika, majoranna, szárított petrezselyem ízlés szerint kell 2 tojás.
  5. Ami kimaradt káposztát feldaraboljuk (a nagy levelek mennek tölteléknek).
  6. Kell egy fazék, legalulra teszem a darabolt káposztát, utána jöhet a töltelék. A torzsa felül vízszintesen bele teszem diónyi tölteléket, feltekerem a két végét bedugom.
  7. Teszek kicsi chorizo kolbászt és szalonnát. Jó ízt ad neki.
  8. A tetejére darabolt káposzta kerül, a maradék töltelék gombóc lesz.
  9. Forró vízzel felöntöm, lassú tűzön felteszem. Nekem 1 óra elég volt. Kóstolni kell puha e a töltelék. Tejföl és friss kenyérrel isteni Jó étvágyat!

  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • Custom Full
  • 0/5
0 ratingsX
Very bad! Bad Hmmm Oke Good!
0% 0% 0% 0% 0%

Összes / új vélemény írása »

Előkészületi idő
40 perc
Elkészítési idő
180 perc
Nehézségi szint
Nehéz
Személyek száma
4 fő
Recept típus
Főétel

Feltöltve

Nincs hozzászólás. Légy te az első!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz.